keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Fetapiirakka / Pie with feta cheese


Tämä on herkullinen kasvispiirakka, joka sopii hyvin illanistujaisiin tai suolaiseksi tarjottavaksi juhliin. Tällä ohjeella saat fetapiirakkaa pellillisen, mutta voit toki puolittaa ainekset ja tehdä piirakan piirakkavuokaan.

Pohja

250 g voita tai margariinia
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
200 g kermaviiliä

Täyte

400 g fetajuustoa
2 pientä punaista paprikaa
1 sipuli
½ ruukkua tuoretta basilikaa
4 kananmunaa
4 dl ruokakermaa
300 g juustoraastetta
paprikamaustetta

1.       Laita uuni lämpenemään  200 asteeseen.
2.       Nypi voi, suola, leivinjauhe, vehnäjauhot ja kermaviili keskenään. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kauli jauhotetulla kaulimella pohja uunipellille.
3.       Paloittele fetajuusto, paprika, sipuli ja basilika. Ripottele täytteet pohjan päälle.
4.       Sekoita kananmunat ja ruokakerma hyvin keskenään. Mausta paprikamausteella. Lisää juustoraaste sekaan. Kaada seos täytteiden päälle.
5.       Paista piirakkaa uunin alatasolla n. 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti