keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Korvapuustit / Cinnamon roll




Uunituoreet korvapuustit ovat aivan ihania. Lasillinen kylmää maitoa tai kuppi kahvia täydentää herkkuhetken! Jos teet pullat pakkaseen, kannattaa sokerointi tehdä vasta sulatuksen jälkeen.

Korvapuustit

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150-200 g voita tai margariinia

Täyte

150 g voita tai margariinia
n. 1 rkl kanelia
1 dl fariini- tai tummaa sokeria

Voiteluun

1 muna

Pinnalle

siirappia
vettä

hienoa sokeria


1.       Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva maidon sekaan, niin että se liukenee kokonaan. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen. Lisää myös margariini taikinaan. 
2. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja tasaiseksi. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinalla peitettynä, n. 40 minuutiksi.
3.       Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan. Sekoita täytteen ainekset sekaisin. Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä päälle puolet täytteestä.
4.       Kääri levy rullaksi ja leikkaa siitä vinottain paloja. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paina palan kapeampi puoli sormilla alas. Anna pullien kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
5.       Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa keskitasolla n. 10-15 minuuttia.
6.       Voitele valmiit, vielä kuumat pullat siirapilla, jonka olet laimentanut vedellä. Ripottele pinnalle vielä hienoa sokeria.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti