torstai 12. syyskuuta 2013

Yrttisuolakeksit / Herb saltine crackers



Itsetehdyt yrttisuolakeksit ovat mukava lisä juustotarjottimelle!  Voit nauttia näitä mureita suolakeksejä myös voin ja arkijuuston kanssa.  Nopeita ja helppoja valmistaa.

3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl yrttimaustetta
100 g voita
1 dl maitoa
sormisuolaa

1.       Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi kattilassa ja lisää se maidon sekaan. Lisää voi-maito kuivien aineiden sekaan ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä n. 15 minuuttia.
2.       Kuumenna uuni 175 asteeseen.
3.       Kauli taikina leivinpaperin päällä n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Ripottele päälle sormisuolaa ja kauli vielä varovasti suola kiinni taikinaan. Painele levyyn vielä haarukalla reikiä. Jaa taikinapyörän tms. avulla levy 4x5cm neliöiksi.




4.       Paista keksilevyä uunin keskitasolla n. 20 min. Anna levyn jäähtyä ja taittele se paloiksi. Nauti esim juustojen ja hillon kanssa.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti