torstai 17. lokakuuta 2013

Banaani-suklaakakku / Banana chocolate cake



Tämän banaanisuklaaakakun reseptin löysin täältä ja tein siihen vain pieniä muutoksia. Banaanisuklaakakusta tuli oikein mehevä ja hyvän makuinen. Se on myös siitä hyvä, että ainekset siihen löytyvät usein kotoa kaapista. Kuorrutettuna sopii hyvin vaikkapa lahjaksi.

100 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl hienoa sokeria
2 baanaania
sitruunamehua

Kuorrutus


2 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
1 rkl margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl vaniljasokeria
1 ½ dl tomusokeria
suklaarouhetta tai strösseleitä

1.       Laita uuni kuumenemaan  175 asteeseen.
2.       Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
3.       Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, suola ja vaniljasokeri keskenään.
4.       Sulata voi ja lisää siihen maito. Anna jäähtyä.
5.       Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
6.       Kuori banaanit ja soseita ne haarukalla. Lorauta banaanien päälle hieman sitruunamehua, jotteivat ne tummu.
7.       Lisää munavaahtoon maitorasva sekä kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi soseutetut banaanit.
8.       Paista kakkua uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
9. Sulata rasva ja lisää siihen kahvi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä tomusokeri.
10. Kuorruta hieman jäähtynyt kakku kuorrutteella ja lisää halutessasi päälle strösseleitä tai suklaarouhetta.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti