maanantai 14. lokakuuta 2013

Täytetyt juustosarvet



Näiden täytettyjen juustosarvien ohjeen olen napannut huhtikuun Pirkan K-ruokaliitteestä. Nämä ovat mukavia tarjottavia vaikkapa erilaisiin juhliin tai välipalaksi. Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan. Ohjeesta tulee n. 30 juustosarvea.

 Taikina

5 dl vettä
n. 30 g hiivaa/ 1 pss (11g) kuivahiivaa
n. 13-14 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl suolaa
½ dl öljyä

Täyte

150 g kinkkua tai meetvurstia tai fetajuustoa
1 punainen paprika
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl basilikaa

Voiteluun

kananmuna

Pinnalle

unikonsiemeniä tai kaurahiutaleita

1.       Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi (Tai 42 asteiseksi, jos käytät kuivahiivaa. Sekoita tällöin kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita se veteen.) Lisää hiiva veteen, niin että se liukenee kokonaan. Lisää suola ja vähitellen jauhoja. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi.
2.       Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
3.       Kuutio kinkku, meetvursti tai fetajuusto sekä paprika. Sekoita kinkku, paprikakuutiot, juustoraaste ja basilika keskenään.
4.       Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä pyöreiksi levyiksi (halkaisija n.30cm). Jaa taikinapyörällä kymmeneen osaan.
5.       Annostele täytettä vajaa ruokalusikallinen jokaiselle kolmiolle ja kääri sarven muotoon. Kohota sarvia pellillä liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele päällle unikonsiemeniä tai kaurahiutaleita.
6.       Paista sarvia uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 minuuttia.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti