sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Cookie dough brownies



Tämä herkku on varsinkin niille, jotka tykkäävät nuolaista taikinakulhon reunat leivottuaan. Ihana suklaisa herkku, josta kannattaa leikata pieniä annospaloja. Sopii hyvin joulun herkkupöytään. Ohje on Kinuskikissan ja löytyy täältä.

Browniepohja


125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Cookie dough –täyte


125 g voita
1 ¾ dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
1 dl tummaa suklaarouhetta

Suklaakuorrute


100 g voita
100 g tummaa suklaata

1.       Valmista ensin browniepohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot. Vuoraa leivinpaperilla reunallinen uunivuoka (n. 19x19). Kaada taikina pohjalle ja paista pohjaa 15-25 minuuttia. Browniepohja saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Anna pohjan jäähtyä.
2.       Vatkaa voi ja ruokosokeri sekaisin. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet. Levitä taikina jäähtyneen pohjan päälle tiiviiksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. puoleksi tunniksi.
3.       Mittaa kuorrutteen voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes kuorrute on tasaista. Anna jäähtyä hetken aikaa.
4.       Kaada kuorrute vuokaan täytteen päälle. Voit vielä halutessasi ripotella päälle suklaarouhetta tai strösseleitä. Anna jähmettyä jääkaapissa.
5.  Leikkaa levy pieniksi neliöiksi ja säilytä leivokset jääkaapissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti