perjantai 13. joulukuuta 2013

Mutakakku / Mud Cake


Tässä herkullinen ja ihanan suklainen mutakakun ohje. Vieläpä melko pienellä rasvamäärällä. Päältä mutakakku on hieman rapea, ja sisältä ihan tahmainen. Nautinnon täydentää kupillinen kahvia sekä vaniljajäätelöpallo!

50 g voita
½ dl öljyä
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
50 g tummaa suklaata


1.       Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2.       Sulata voi ja lisää siihen öljy.
3.       Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola keskenään.
4.       Vaahdota munat, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi.
5.       Lisää vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen kuivat aineet.
6.       Kaada taikina irtopohjavuokaan (halk. n. 24 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi.
7.       Rouhi suklaa rouheeksi ja ripottele kakun päälle. Voit käyttää tumman suklaan lisäksi myös valkosuklaata.
8.       Paista kakkua uunin keskiiosassa n. 25-30 minuuttia. Älä säikähdä, kakku kohoaa uunissa, mutta lässähtää uunista otettaessa, se kuuluu asiaan.


Vinkki!   Älä paista kakkua liian kauan vaan jätä se keskeltä ihanan tahmeaksi, tällöin se on parhaimmillaan!




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti