perjantai 31. tammikuuta 2014

Porkkanakakku / Carrot cake


Porkkanakakku on yksi lempikakuistani. Tämä ohje on Leila Lindholmin ja hän kehuu sen olevan paras porkkanakakun ohje, mitä hän on koskaan kokeillut. Todella hyvämakuinen se onkin ja oikein mehevä!


Kakku

3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
½ tl inkivääriä
ripaus suolaa
1 ½ auringonkukkaöljyä
4 ½ dl raakana raastettua porkkanaa

Vuokaan

voita ja korppujauhetta

Kuorrutus

60 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limetin raastettu kuori
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi

valkoista sokerimassaa
keltaista, punaista ja vihreää elintarvikeväriä



1.       Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2.       Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
3.       Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
4.       Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
5.       Lisää vaahtoon kuivat aineet varovasti sekoittaen. Sekoita mukaan myös auringonkukkaöljy sekä porkkanaraaste.
6.       Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. n. 24 cm).
7.       Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n. 55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.
8.       Jäähdytä kakku.

9.       Tee kakun kuorrutus. Vatkaa kaikki kuorrutuksen aineet keskenään sileäksi seokseksi.
10.   Levitä kuorrute kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin.

11.   Valmista koristeeksi tulevat porkkanat.  Värjää osa sokerimassasta keltaisella ja punaisella, jotta saat oranssia massaa. Värjää myös pieni määrä sokerimassaa vihreäksi. Muotoile sokerimassasta porkkananmalliset palat. Pursota esim. valkosipulinpuristimella vihreätä sokerimassaa porkkanoiden päihin. Anna koristeiden kuivua. Voit halutessasi tehdä porkkanakoristeet vaikka muutamaa päivää ennen kakun tekemistä. Koristele valmis kakku porkkanakoristeilla.



Vinkki!     Säilytä porkkanakakku jääkaapissa, mutta ota se hetkeksi ennen tarjoilua huoneenlämpöön, niin sen maut tulevat paremmin esille.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti