torstai 6. maaliskuuta 2014

Cookies


Nämä cookiet ovat niin herkkua! Leivo näistä jätticookieita ja ota lasi kylmää maitoa. Itse tein näistä tällä kertaa melko suuria, mutta jos haluat tehdä näitä juhliin, voit toki tehdä niistä pienempiä, jolloin tästä ohjeesta tulee usempi kymmenen pikkuleipää. Ole tällöin vain tarkkana paistoajan kanssa, joka on tällöin lyhyempi. Cookieissa on ihania suklaan, rusinoiden ja pähkinöiden sattumia, nam!

Cookies


250 g voita
2 ½ dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 ½ dl karkeaksi rouhittuja pähkinöitä
1 ½ dl suklaarouhetta
1 ½ dl rusinoita


1.       Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
2.       Sekoita kuivat aineet sekä rusinat, pähkinä- ja suklaarouhe  keskenään. Lisää kuivat aineet voi-vaahtoon.
3.       Pyöritä taikinasta tasainen paksu pötkö (voit käyttää jauhoja apuna) ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia siivuja.
4.       Aseta siivut leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä leviämisvaraa.
5. Paista pikkuleipiä 190 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia, kunnes keksi ovat rusehtavia. Nosta jäähtymään ritilälle.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti