perjantai 28. maaliskuuta 2014

Suklaakuppikakut / Chocolate cupcakes


Nämä ovat aivan ihastuttavia suklaakuppikakkuja. Meheviä ja suklaisia, nam! Leivo vaikkapa viikonlopun herkuksi.


3 munaa
2 ½ dl sokeria
1 tl vanljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata

Suklaakuorrutus

60 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl lämmintä kahvia

Koristeluun


strösseleitä, suklaarouhetta tai sokerimassakukkia


1.       Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2.       Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
3.       Sulata voi ja lisää siihen kermaviili sekä kahvi. Lisää seos munavaahtoon.
4.       Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan.
5.       Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa varovasti taikinan sekaan. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla ja täytä taikinalla 2/3 osaa vuoasta. Paista kuppikakkuja uuni keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
6.       Valmista kuorrutus. Sekoita voi, tomusokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Lisää lopuksi lämmin kahvi.
7.       Levitä kuorrutus kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi esim. strösseleillä, suklaarouheella tai sokerimassakukilla.







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti