keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Sitruunapiirakka



Makean marenkikuorrutuksen alla kirpakkaa sitruunatäytettä, nam! Sitruunapiirakka on samalla ihanan raikas ja makea kahvipöydän tarjottava. Sitruunapiirakka sopii hyvin nautittavaksi näinä ihanan aurinkoisina kevätpäivinä pääsiäistä odotellessa!

Pohja

100 g margariinia tai voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl vettä
11/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4-5 rkl sitruuunamehua (yhden sitruunan mehu)
1 sitruunan raastettu kuori
25 g voita

Marenki

2 valkuaista
ripaus suolaa
1 dl tomusokeria


1.       Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.       Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
3.       Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää margariinivaahtoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
4.       Voitele piirakkavuoka (n.24cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskiosassa n. 20 minuuttia. Jos haluat, voit laittaa pohjan päälle esim. leivinpaperia ja herneitä painoksi, jottei taikina pysyy mallissaan vuoassa eikä reunan taikina valu.
5.       Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä, astianpesuaineella ja harjalla. Raasta kuori talteen. Purista sitruunan mehu.
6.       Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset, maissijauhot ja sitruunanmehu. Kuumenna ja sekoittele koko ajan samalla, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunankuori ja voi.
7.       Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Anna tortun hieman jäähtyä.
8.       Nosta uuni lämpötila 225 asteeseen.
9.       Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää tämän jälkeen tomusokeria vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenki sitruunatäytteen päälle. Paista sitruunatorttua vielä hetki uunissa, n. 7 minuuttia, eli kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaansa.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti