perjantai 25. heinäkuuta 2014

Muru-raparperipiirakka



Tällä ohjeella tulee pellillinen herkullista raparperipiirakkaa.  Ja tämä oli ainkin meillä koko perheen suosikkikesäherkku. Puolikkaalla annoksella saa tehtyä pyöreän piirakkavuoallisen tätä herkkua. Jos haluat, voit tarjoilla piirakan vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.



8 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita

Lisäksi taikinaan

2 dl kermaviiliä
1 kananmuna

Täyte

1 l raparperinpaloja
400 g kermaviiliä
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunanmehua

1.       Pese raparperin varret, poista mahdolliset puiset säikeet ja pilko raparperit pieniksi paloiksi.
2.       Sulata voi kattilassa ja anna kiehua muutaman minuutin ajan, niin voi saa karamellimaisen maun. Jäähdytä haaleaksi.
3.       Valmista muruseos. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Lisää voi ja sekoita muruseos tasaiseksi. Ota muruseoksesta erilleen 1/3 (tämä pienempi osuus ripotellaan piirakan päälle lopuksi).
4.       Sekoita pohjaan tulevan muruseoksen (2/3) joukkoon purkillinen kermaviiliä ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5.       Sekoita täytettä varten kulhossa kaksi purkkia kermaviiliä, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada täyte pohjan päälle.
6.       Ripottele täytteen päälle pilkotut raparperinpalat. Ripottele lopuksi piirakan päälle muruseos.



7.       Paista piirakkaa 175 asteessa n. 45 minuuttia.




2 kommenttia :

  1. Tosi ihanan kuuloinen ohje. Raparperi on kyl ihan parasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, raparperi on ihan parasta! :) Ja tästä piirakasta meillä tykkäsi lapsetkin, eli ei ole ainakaan liian hapanta :D

      Poista