keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Tonnikalapiirakka

Tässä herkullisen tonnikalapiirakan ohje. Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset. Ohjeella tulee pellillinen hyvänmakuista piirakkaa, josta riittää isommallekin porukalle tarjottavaa, hieman tietysti riippuen muista tarjoiluista. Tonnikalapiirakka sopii hyvin salaatin seuraksi tai juhliin suolaiseksi tarjottavaksi. Halutessasi voit puolittaa ainesten määrän, niin saat yhteen pyöreään (halk 24cm) vuokaan piirakan.

Pohja

250 g voita
250 g maitorahkaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

370 g valkosipuli-tomaattimurskaa
250 g valkosipuli-yrtit cuisinea
2 tlk tonnikalaa paloina öljyssä
2 kananmunaa
1 sipuli
200 g emmental-juustoraastetta

1.       Sekoita huoneenlämpöinen voi, maitorahka, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään hyvin sekaisin. Laita taikina lepäämään jääkaappiin noin tunniksi.
2.       Kauli pohja leivinpaperilla vuoratulle pellille tai kahteen piirakkavuokaan (halk. 24 cm). Sekoita tomaattimurska, valutetut tonnikalat, kananmunat, puolet juustoraasteesta sekä cuisine sekaisin. Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele vielä päälle pilkottu sipuli ja loput juustoraasteesta.
3.       Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.




2 kommenttia :