maanantai 29. syyskuuta 2014

Appelsiini-suklaapikkuleivät /Chocolate orange cookies


Tässä helppojen ja herkullisten appelsiini-suklaapikkuleipien ohje. Appelsiini ja suklaa ovat herkullinen makuyhdistelmä.  Resepti löytyy Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua –ja paljon muuta.  Taikinan voi tehdä ajoissa odottamaan pakkaseen ja kun haluat tuoreita pikkuleipiä, niin sinun ei tarvitse muuta kuin leikata valmiista taikinasta viipaleita ja paistaa ne uunissa. Käteviä siis vaikkapa yllätysvieraita ajatellen. Nautiskele appelsiini-suklaapikkuleivistä kahvipöydässä tai lasillisen kylmää maitoa kanssa. 

125 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
100  g tummaa suklaata
 1 appelsiini raastettu kuori

1.       Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna sekoittaen. Lisää kuivat aineet voivaahdon sekaan.
2.       Rouhi tumma suklaa ja raasta huolellisesti pestyn appelsiini kuori. Lisää taikinan joukkoon suklaarouhe sekä appelsiini kuori.
3.       Muovaa taikinasta tanko (halk. n. 5 cm) ja kääri se leivinpaperiin . Laita tanko pakkaseen n. 30 minuutiksi.
4.       Kuumenna uuni 180 asteeseen.
5.       Leikkaa tangosta n. 1 cm paksuisia viipaleita. Paista pikkuleipiä  leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunin keskiosassa n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti