tiistai 4. marraskuuta 2014

Pätkiskakku


Isänpäivä lähestyy ja on aika leipoa jotain herkkua isien kahvipöytään. Tässä helpon Pätkiskakun ohje, joka on helppo tehdä yhdessä lapsen kanssa.  Kakkutaikinaa tehdessä ei tarvita sähkövatkainta, joten tämän kakun tekemisessä lapset saavat olla hyvin mukana. Koristelussakin  kannattaa antaa lapsille vapaat kädet –he ovat todellisia taiteilijoita! Kakun voi tehdä esimerkiksi n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan tai  kuivakakkuvuokaan.  Kakun maku paranee kun sen antaa maustua parisen päivää, joten sen voi hyvin leipoa jo hyvissä ajoin ennen sunnuntain isänpäivää.

Kakkutaikina

150 g voita
140 g Pätkiksiä (1 pussi)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
3 munaa

Voiteluun

voita
korppujauhoja

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
100 g voita


1.       Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.       Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka tai irtopohjavuoka.
3.       Sulata kattilassa voi. Ota kattila liedeltä ja sulata sekaan rouhitut Pätkikset.
4.       Sekoita kuivat aineet keskenään.
5.       Lisää voi-suklaaseokseen jogurtti tai kermaviili ja munat. Lisää lopuksi kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi käsin vispilällä tai puuhaarukalla.
6.       Paista kakkua uuni keskitasolla n. 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa se vuoasta.
7.       Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen pilkottu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kuorruta Pätkiskakku suklaakuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla.



4 kommenttia :