maanantai 29. joulukuuta 2014

Suklaatryffelit / Chocolate truffles



Joulu vilahti ohitse ja on aika toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi.  Tässä ihanien suklaatryffeleiden ohje. Lakritsin ystävänä kuorrutin osan suklaatryffeleistä lakritsijauheella ja niistä tulikin omia suosikkejani. Perinteisesti suklaatryffelit voi kierritellä kaakaojauhessa tai strösseleissä.
 Nämä suklaatryffelit sopivat erinomaisesti uuden vuoden juhlintaan vaikkapa kuohuviinin kanssa nautittaviksi. Jos teet näitä vain aikuisille, voit maustaa ne esimerkiksi  pienellä lorauksella  konjakkia tai kahvilikööriä. Näiden valmistamisessa voi myös hyödyntää mikäli joululta jäi ylimääräistä suklaata.



 Rakettien ampumisen ja katselemisen lomassa on mukava käydä napostelemassa kaikenlaista pientä ja herkullista.  Suolaisina naposteltavina voisi nautiskella esimerkiksi  itsetehtyä perunasalaattia ja nakkeja, tonnikalarullia, täytettyjä juustosarvia, tonnikalapiirakkaa tai herkullista feta-tomaattipiirakkaa.  Suklaatryffeleiden lisäksi makeana tarjottavana voisi tarjota vaikkapa ihastuttavia pieniä juustokakkusia tai juhlavaa, raikkaan hedelmäistä Pavlovaa. Kattausvinkkejä uuden vuoden juhlintaan voi käydä katsomassa vaikkapa täältä Juhlakattaukset by Rva Näpsä -blogista.

Suklaatryffelit

n. 20 kpl

150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
20 g voita
tummaa kaakaojauhetta, lakritsijauhetta tai mustia strösseleitä


1.       Rouhi tumma suklaa rouheeksi.
2.       Kiehauta kuohukerma ja hunaja kattilassa. Lisää suklaarouhe sekaan ja ota kattila pois liedeltä. Anna kattilan olla parisen minuuttia ja vasta sitten sekoita seosta niin että suklaa sulaa kerman joukkoon.
3.       Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja sekoita se tryffeliseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi, kiiltaväksi seokseksi. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi.
4.       Ota jäähtynyt tryffeliseos jääkaapista ja pyörittele siitä hieman lihapullia pienempiä palloja. Kierittele suklaatryffelipallot esimerkiksi lakritsi- tai kaakaojauheessa. Säilytä suklaatryffelit peitettyinä jääkaapissa.

Vinkki!   Jos pidät oikein suklaisesta  ja täyteläisestä mausta, käytä tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 70 %.
Suklaatryffeleiden muotoilua helpottaa, jos pidät pikkulusikoita ensin kuumassa vedessä ja sitten otat niillä suklaatryffelimassasta palloja.


Kaikkea hyvää Uudelle Vuodelle 2015!
 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti