Resepti on jauhoton, joten se sopii myös gluteenittomaan
ruokavalioon, ja maistuu myös toki muillekin!
140 g voita
200 g tummaa suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)
1 ½ dl sokeria
4/5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
1 1/5 dl tummaa kaakaojauhetta
Tarjoiluun vadelmia/mansikoita
Koristeluun halutessa tomusokeria, kaakaojauhetta
tai vaahtokarkkeja
1.
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita
irtopohjavuoanpohjalle (halk. 24 cm) leivinpaperi ja voitele paperi ja vuoan
reunat.
2.
Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sulata voi
kattilassa miedolla lämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää rouhittu suklaa
joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin.
3.
Kaada suklaaseos keskikokoiseen leivontakulhoon.
Lisää sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi käsin
vispilällä, n. 1 min. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen
jälkeen. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.
4.
Kaada taikina irtopohjavuokaan ja tasoita pinta.
Paista kakkua uunin keskitasolla n. 18 minuuttia tai kunnes reunat ovat
kimmoisat ja irtoavat hieman vuoasta, mutta keskiosa on vielä tahmea sisältä.
Älä paista kakkua liian kauan.
5.
Voit tarjoilla kakun hieman jäähtyneenä
vaniljajäätelön kanssa tai kylmänä vadelmien tai mansikoiden kanssa.