tiistai 3. maaliskuuta 2015

Raakasuklaamoussekakku



Tämä on aivan ihastuttavan pehmeän, täyteläisen ja suklaisen raakasuklaamoussekakun resepti, joka on alunperin täältä. Tein tähän pienimuotoisia muutoksia, ja kannattaakin maistaa täytettä ja lisätä siihen halutessa hieman esim. hunajaa, jos siltä tuntuu. Taidan myös itse ensi kerralla tätä tehdessä jättää osan pohjan saksanpähkinöistä  karkeammaksi rouheeksi, niin kakku saa moussen rinnalle hieman purutuntumaa. Kakun tekemiseen tarvitset tehosekoittimen, monitoimikoneen tai sauvasekoittimen. Kakku on gluteeniton eikä sisällä mitään eläinperäistä. Tämä raakasuklaamoussekakku on kyllä helppotekoinen, herkullinen ja suklainen, nam! 


Pohja
2,5 dl saksanpähkinöitä
1 ½ dl kuivattuja taateleita
 1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus ruususuolaa


Täyte

3 kypsää avokadoa
2 kypsää banaania
½ dl kuivattuja taateleita
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
4 rkl hunajaa
2 rkl intiaanisokeria
2 tl ceylon-kanelia
1 tl vaniljajauhetta
ripaus ruususuolaa
½ dl kaakaovoita tai neitsytkookosöljyä


1. Valmista pohja. Laita pähkinät tehosekoittimeen, monitoimikoneeseen tai käytä sauvasekoitinta ja jauha pähkinät karkeaksi muruksi. Lisää raakakaakaojauhe ja suola, sekoita. Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja lisää ne parissa erässä, kunnes saat hieman tahmean taikinan.
2. Laita halkaisijaltaan 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele pohjataikina vuoan pohjalle. Laita pohja pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Sulata kaakaovoi vesihauteessa tai kattilassa miedolla lämmöllä.
4. Pilko avokadot ja banaanit, lisää kaikki muut ainekset paitsi kaakaovoi. Sekoita täyte sileäksi massaksi ja lisää lopuksi kaakaovoi. Tarkista täytteen maku ja lisää tarvittaessa makeutusta tai mausteita.
5. Ota kakun pohja pakastimesta ja kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku taas pakastimeen jähmettymään noin tunniksi.
6. Irrota irtopohjavuoan reuna ja pohja ja aseta kakku varovasti tarjoiluaslustalle. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla tms.




2 kommenttia :

  1. Oi miten ihania terveyskakkuja täältä löytyykään! Pitääpä ottaa ylös ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä todella hyvänmakuista ja terveellistä herkkua, kannattaa kokeilla. Tämä upposi meillä lapsiinkin erityisen hyvin... ei varmaan olisi mennyt niin hyvin jos tietäisivät että tässä on avokadoa! :D

      Poista