perjantai 22. toukokuuta 2015

Rantakakku


Olimme menossa ystäväpariskunnan luokse syömään ja viettämään iltaa ja etsiskelin jotain raikasta juustokakkuohjetta kun huomasin että Kakkuviikarin vispailuja oli tehnyt tälläistä lemon curd-juustokakkua. Päädyinkin tekemään sitä, tosin pienin muutoksin ja eri koristelulla. Olen nimittäin jo jonkun aikaa halunnut kokeilla tälläistä ranta-aiheista kakkua, joten tällaiseen lopputulokseen päädyin. Ja hyvää tuli, kakku oli mukavan raikas ja sitruunainen ja ihan omiaan aloittamaan kesäkauden.


Pohja 

175 g kaurakeksejä
75 g voita


Täyte

2 ½ dl flora vispiä/kermaa
250 g mascarpone tuorejuustoa
200 g creme fraichea
½ prk lemon curd
2-3 rkl sitruunamehua
n. 1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
1/4 dl vettä tai sitruunamehua

Kiille

1 sitruunan mehu
2 ½ dl vettä
2-3 rkl sokeria
3 liivatetta
sinistä väriä

Koristelu

keksimurua
valkoista sokerimassaa
pastavärejä


1. Vuoraa irtopohjavuoka (n.24 cm) leivinpaperilla. Öljyä reunat kevyesti ja sirota niihin hieman tomusokeria.
2. Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
3. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vispaa kerma kevyesti vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen creme fraiche, sitruunamehu, lemon curd, vaniljasokeri ja tomusokeri. Tarkista maku.
4. Kuumenna vesitilkka, puristele liivatteista liiat vedet pois ja liota ne kuumaan veteen. Jäähdyttele seosta hieman ja kaada se sitten ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi kermavaahto sekaan. Tasoittele täytteen pinta ja tee siihen hieman aaltomaisia muotoja. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään 4 tunnin ajaksi.
5. Valmista kakkuun merikiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunan mehu ja lisää vesi. Makeuta sokerilla ja tarkista maku. 
6. Ota sitruunamehusta n.½ dl ja kuumenna se kiehuvaksi. Värjää loppu sitruunamehu siniseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hieman.
7. Kaada sitruunakiille jäähtyneenä kakun pintaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta. Koristele esimerkiksi keksimurulla ja sokerimassasta tehdyilla koristeilla.





Aurinkoista viikonloppua!


2 kommenttia :