maanantai 17. elokuuta 2015

Kinuskijuustokakku


Tässä herkullisen kinuskijuustokakun ohje, jonka löysin Pullahiiren blogista. Siellä tämä on nimellä taivaallinen kinuskijuustokakku, ja sellaistahan tämä onkin. Kakku paistetaan meheväksi vesihauteessa ja sen makujen annetaan tasaantua jääkaapissa mielellään päivän pari. Päälle kinuskivaahtoa, kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita, nam! Kannattaa kokeilla..


Pohja

170 g Oreo keksejä
3 rkl voita

Juustokakkutäyte

650 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (397g) karamellisoitua 
(valmiiksi kinuskiksi keitettyä) kondensoitua maitoa
½ dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 rkl maissitärkkelystä
3/4 dl toffeelikööriä
4 kananmunaa

Kinuskivaahto

200 g ranskankermaa
2 dl vispikermaa
1 fariinisokeria

Koristeluun

1 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
tuoreita mansikoita
sokerimassa kukkia

1. Murskaa keksit esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla ja lisää sekaan sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita 22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä vuoan reunat. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
2. Valmista juustokakun täyte. Sekoite tuorejuusto ja karamellisoitu maito sekaisin. Lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä maissitärkkelys. Lisää lopuksi toffeelikööri sekä kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Kaada täyte keksimurupohjan päälle. Vuoraa vuoka reiluilla foliopaloilla uolkopuolelta. Kannattaa laittaa foliota kaksinkerroin. Laita kakkuvuoka isompaan uunivuokaan ja kaada sen pohjalle n. 2-4 cm korkeuteen kiehautettua vettä.
4. Nosta uunivuoka kakkuvuokineen uuniin ja paista juustokakkua 175 asteessa n. tunnin ajan. Jos kakku alkaa tummua liikaa, peitä se foliolla paiston loppupuolella. Tunnin paistamisen jälkeen sammuta virta uunista ja anna kakun olla uunin jälkilämmössä vielä tunnin ajan. Nosta sitten kakku pois foliokääreestä ja anna kakun jäähtyä. Nosta hieman jäähtynyt juustokakku jääkaappiin jäähtymään, mielellään seuraavaan päivään.
5. Valmista kinuskivaahto. Mittaa kulhoon ranskankerma, virpikerma ja tiukasti mittaan puristettu fariinisokeri. Vatkaa seos vaahdoksi ja levitä kakun päälle. Irrota kakku vuoasta ja siirrä kakku vuoan pohjan avulla tarjoilualustalle (ota samalla vuoan pohja ja leivinpaperi pois kakun alta).
6. Vatkaa koristelua varten vispikerma vaahdoksi yhdessä vaniljasokeri kanssa. Pursota kermavaahto haluamallasi tavalla kakun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla sekä viimeistele halutessasi sokerimassakukilla.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti