keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kolmen suklaan juustokakku


Kolmen suklaan juustokakku on suussasulavan herkullista. Tämä onkin kaikkien suklaanystävien herkku, sisältäähän se maito-, tummaa- ja valkosuklaata. Päälle sopivat makua raikastamaan erinomaisesti tuoreet marjat, joita tällä hetkellä onkin paljon tarjolla. Kakun voi hyvin tehdä paria päivää ennen juhlia odottamaan ja maustumaan jääkaappiin. Koristelut kannattaa tällöin laittaa kuitenkin vasta lähellä tarjoiluajankohtaa.

Pohja


175 g tummia suklaakeksejä 
(Oreo, Domino tms)
50 g voita

Täytteet

9 liivatelehteä
6 dl flora vispiä tai kuohukermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g tummaasuklaata
130 g maitosuklaata
130 g valkosuklaata
n. ½ dl sokeria


1. Laita 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sipaise vuoan reunoille öljyä ja ripottele reunoille tomusokeria.
2. Murskaa suklaakeksit esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Kaada keksimurut vuoan pohjalle ja tasoita.
3. Tee eri täytteet aina yksi kerrallaan, sillä aikaa kun edellinen on hieman hyytymässä jääkaapissa. 
4. Laita liivatteet (3kpl/täyte) kylmään veteen likoamaan. Sulata tummasuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista kulhossa 200 g maustamatonta tuorejuustoa ja lisää siihen suklaa. Makeuta tarvittaessa sokerilla. 
5.Kiehauta tilkka vettä ja sekoita siihen liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen tuorejuuston sekaan.  Lisää lopuksi 1/3 kermavaahdosta tuorejuustoseoksen sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin.
6. Toista vaiheet muillakin suklailla. Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään tai vähintään neljän tunnin ajan.
7. Irrota hyytynyt kakku veitseä apuna käyttäen vuoasta. Sulata hieman tummaa suklaata ja koristele kakku sillä. Viimeistele vielä tuoreilla marjoilla.






2 kommenttia :