torstai 20. elokuuta 2015

Maailman vahvin nalle -kakku


Maailman vahvin nalle -kakkuun pohjaksi tein mehevän suklaakakkupohjan vadelmatäytteellä ja väliin lisäsin vielä tuoreita vadelmia. Lisäksi sokerimassan alla sekä vadelmatäytteen alla suklaakreemiä. Suklaakakkupohjan ohjeen löysin täältä Suklaapossun blogista. Tämä suklaakakkupohja on kyllä todella mehevä eikä sitä tarvitse lainkaan kostuttaa. Päällinen ja koristeet ovat värjättyä sokerimassaa.

Suklaakakkupohja

(20-22 cm vuokaan)

125 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 ½ dl ranskankermaa
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Vadelmatäyte

1-2 dl flora vispiä
100 g maitorahkaa
n. ½ prk vadelmahilloa
 2 tl vaniljasokeria
tuoreita vadelmia

Suklaakreemi

125 g voita
½ dl tummaa kaakaojauhetta
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl vahvaa kahvia

Päälle

n. 500-700 g sokerimassaa
pastavärejä


1. Valmista ensin suklaakakkupohja. Sulata voi ja suklaa varovasti sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuu kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista suklaakakkupohjaa uunin keskitasolla 170 asteessa n. 55 minuuttia. Kokeile kakkupohjan kypsyys tikulla. Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä.
2. Valmista vadelmatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, vadelmahillo sekä tomusokeri. Tarkista maku.
3. Suklaakreemin valmistaminen. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja lisää sekaan vähitellen keskenään sekoitettu tomusokeri, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri. Lisää lopuksi vatkaten jäähtynyt kahvi.
3. Aloita kakun kokoaminen. Leikkaa suklaakakkupohja tasaisiksi kerroksiksi. Laita ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä pohjan päälle ohut kerros suklaakreemiä. Lisää vadelmatäytettä sekä tuoreita vadelmia. 
Tee samoin muille kerroksille.
 Levitä lopuksi loput suklaakreemistä kakun päälle ja sivuille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin ja värjää sillä aikaa sokerimassa haluamallasi värillä.
4. Kaulitse sokerimassa n. 2-3 mm paksuiseksi ympyräksi ja siirrä se esim. kaulinta apuna käyttäen kakun päälle (käytä tarvittaessa tomusokeria jottei massa tartu alustaan kiinni). Tasoita sokerimassakuorrutteen pinta ja leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois. Viimeistele vielä halutessasi sokerimassakoristeilla.


Mukavaa nimipäivää sankarille!




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti