maanantai 14. syyskuuta 2015

Nopea omenapiirakka


Nyt on oivallista aikaa hyödyntää herkullisia kotimaisia omenoita leivonnassa, ja varsinkin jos niitä löytyy omasta pihasta. Tämä omenapiirakka on todella nopea ja helppo tehdä. Tämän herkullisen omenapiirakan ohje löytyy Sunnuntai vehnäjauhopussin kyljestä, jossa se alunperin onkin marjapiirakan ohjeena, mutta tosiaan tähän piirakkaan voi käyttää erilaisten marjojen sijaan omenoita. Tarjoile omenapiirakka hieman jäähtyneenä esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.


2 munaa
1 ½ dl-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
150 g voita 
1 dl maitoa tai omenamehua
n. 5 pientä omenaa
kanelia ja sokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halk. n. 27 cm).
2. Sulata voi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. 
4.Vatkaa munat ja sokerit vispilällä sekaisin. Lisää kuivat aineet ja sulanut voi sekä neste. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan.
5. Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja ripottele niiden pinnalle kanelia ja sokeria. Asettele viipaleet piirakkataikinan päälle. 
6. Paista omenapiirakkaa uunin alatasolla n. 25-35 minuuttia.







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti