lauantai 21. marraskuuta 2015

Nokkos-fetapiirakka -sekä terveiset ensimmäisestä leivontabloggaajien illasta


Viikko sitten vietettiin ensimmäistä leivontabloggaajien iltaa Helsingissä, Unelmakakut.fi:n tiloissa Lauttasaaressa. Ilokseni sain kutsun tilaisuuteen. Illan teemana oli Winterwonderland, ja se näkyi hyvin koristeissa ja tarjoiluissa. Leivontabloggaajien illan oli pääosin suunnitellut ja toteuttanut Dr.Sugarin Jinna, Kakkukatrin Katri sekä Annin Uunissa-blogin Anni. Tunnelma oli mukava ja puheenaiheet pyörivät kaikkia kiinnostavassa leivonnan maailmassa. Tarjolla oli ihania herkkuja, kuohuvaa, mukavaa ohjelmaa sekä uusia tuttavuuksia. Ilta oli kyllä aivan mahtava! Kiitos vielä erityisesti järjestäjille sekä tietenkin muille leivontabloggaajille! Ensimmäisestä leivontabloggaajien illasta voi lukea lisää mm. täältä ja täältä.  Myös Istagramista löytyy illasta tunnelmallisia kuvia #leivontabloggaajailta ja #LBI2015.


Illan päätteeksi kaikki saivat mukaansa aivan ihanan sponsoreiden mahdollistaman giftbagin, jossa oli mm. lakritsia, juustoa, suklaamuotti sekä ruukkunokkonen. Keskellä tätä pimeyttä päätinkin sitten heti hyödyntää tuon ravintorikkaan nokkosen ja valmistin nokkos-fetapiirakan. Siitä tulikin oikein herkullista ja maistui kylmänäkin hyvältä. Kannattaa kokeilla vaikkapa viikonloppuna salaatin kanssa tai suolaisena herkkuna kahvipyödässä.

Nokkos-fetapiirakka

Pohja

125 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kreikkalaista jogurttia
ripaus suolaa

Täyte

1 ruukku nokkosta
(tai pinaattia)
1 pieni punasipuli
250 g fetajuustoa
2 dl kreikkalaista jogurttia
paprikamaustetta
mustapippuria
2 munaa
2 dl juustoraastetta

1. Käsittele nokkosta hanskat kädessä. Kiehauta nokkoset reilussa suolavedessä. Huuhtele ne sitten kylmällä vedellä lävikössä. Kuivaa talouspaperilla ja pilko pienemmäksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Nypi huoneenlämpöinen voi sekä muut pohjan aineet keskenään. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle. 
4. Pilko fetajuusto sekä punasipuli (voit halutessasi pehmentää sitä hieman paistamalla paistinpannulla). Sekoita nokkonen, punasipuli sekä fetajuusto keskenään ja ripottele pohjan päälle. 
5. Sekoita kreikkalainen jogurtti, munat sekä juustoraaste keskenään. Mausta ja kaada täytteiden päälle. Paista nokkos-fetapiirakkaa uunin keskitasolla n. 35-40 minuuttia.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti