lauantai 20. helmikuuta 2016

Sitruunajuustokakku ilman liivatetta /No-bake lemon cheesecake without gelatin



Olen jo pitkään halunnut kokeilla tätä Suklaapossun Järisyttävän hyvää sitruunajuustokakkua, joka siis tehdään ilman liivatetta. Ja totta, sitruunajuustokakku oli kyllä järisyttävän hyvä, ihanan sitruunainen ja pehmeä koostumukseltaan. Ja sen lisäksi kakku on myös nopea ja helppo tehdä, antaa sen vain hyytyä jääkaapissa yön yli. Gluteenittoman version saa tästä helposti vaihtamalla keksit gluteenittomiin, ja varmistamalla käyttämänsä valkosuklaan olevan gluteenitonta. 
Tätä tulen kyllä tekemään uudestaankin, sen verran hyvä oli resepti.

Sitruunajuustokakku

(n. 20 cm vuokaan)

Pohja

15 Marie keksiä
75 g valkosuklaata

Täyte

2 ½ dl Flora vispiä tai kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1-1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 4 rkl sitruunan mehua (1 sitruunan mehu)
1 sitruunan raastettu kuori

Koristeluun

esim. marjoja



1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat kevyesti ja tomuta hieman tomusokeria reunoille.
2. Murskaa keksit esim. muovipussissa kaulimen avulla pienemmiksi (jätä jonkin verran sekaan isompiakin muruja). Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita sulanut valkosuklaa keksimurujen sekaan ja levitä seos tasaisesti vuoan pohjalle.
3. Pese sitruunan kuori huolellisesti. Raasta kuori pieneksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehu talteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, sitruunan mehua sekä sitruunan kuori. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunan mehua tai sokeria.
4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi tai mielellään yön yli.
5. Irrota sitruunajuustokakku vuoasta ja laita tarjoilualustalle. Koristele haluamallasi tavalla, esim. marjoilla.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti