maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pikamunkit


Vappu lähestyy ja tuoreet munkit kuuluvat monella vapun herkutteluhetkiin. Pullahiireltä löysin ohjeen helppoihin ja nopeisiin rahkamunkkeihin. Nämä olivat kyllä todella nopeita valmistaa ja maistuivat herkullisilta. Halutessaan munkit voi myös täyttää hillolla ja sitten kierrittää ne sokerissa. Itse lisäsin taikinaan myös kardemummaa antamaan lisämakua. Rahkamunkit paistetaan alemmalla lämpötilalla kuin tavalliset hiivalla kohotetut munkit, ja niitä paistaessa kannattaakin halkaista yksi munkki ja tarkistaa että ne ovat kypsiä. 
Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan tuoreilla munkeilla ja juhlimaan vappua!


Pikamunkit

(n. 10 kpl)

250 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
50 g voita
50 g sokeria
(1 tl kardemummaa)
150 g maitorahkaa
2 kananmunaa
½ dl maitoa
n. 1 dl erikoishienoa/tavallista sokeria munkkien päälle

Paistamiseen

1 litra ruokaöljyä

1. Sulata voi. Mittaa kaikki ainekset, maitoa lukuunottamatta, kulhoon ja sekoita. Lisää maito vähitellen joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Kuumenna ruokaöljy kattilassa 165-170 asteiseksi. Nostele kauhalla tai kahden lusikan avulla munkkitaikinaa kuumaan öljyyn. Paista munkkeja noin 3 minuuttia per puoli. Tarkista halkaisemalla yksi munkki, että munkit ovat varmasti kypsiä sisältä. Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kierittele sen jälkeen ne sokerissa.


Hauskaa vappua!



perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kakku sairaanhoitajille


Alkuvuodesta sain tehdä kollegoilleni kakun töihin, kun he juhlistivat vakinaisia työpaikkojaan. Toiveena oli sokerimassakuorrutteinen, suklainen kakku vadelmatäytteellä sekä aiheeseen sopiva koristelu.


Kakku oli mitoitettu n. 25 henkilölle ja se oli laktoositon. 


Pohjana oli mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä vadelmatäyte kotimaisilla pakastevadelmilla. Päällinen sokerimassaa ja sen alla kaakaovoikreemi. Koristeet värjättyä sokerimassaa.



Onnittelut!